H » Cultură » Donează sânge și salvează o viață!
Donează sânge și salvează o viață!
Poți dona sânge si mâine, 14 septembrie 2014, intre orele 8-14, la Casa de Cultură a Studenților Craiova.

Donarea de sange este un gest frumos pe care trebuie sa-l faci cel putin o data in viata. Centrele medicale au nevoie in permanenta de sange, intrucat pana in acest moment nu a fost inventat substituentul artificial, care sa functioneze la fel de bine.

            Cu cat exista mai multi oameni dispusi sa doneze sange, cu atat mai multi pacienti vor avea sanse sa se insanatoaseasca mai repede.Trebuie insa stiut ca un barbat poate dona sange de patru ori pe an si trebuie sa aiba minimum 60 kg, in timp ce o femeie poate dona sange de trei ori pe an si trebuie sa aiba minimum 50 kg.

Pentru a putea dona sange, o persoana trebuie sa indeplineasca mai multe conditii: sa fie odihnita, sa aiba varsta cuprinsa intre 18 si 65 de ani, sa nu fi consumat alcool sau grasimi cu 72 de ore inainte, sa nu fie fumatoare sau consumatoare de droguri, sa nu fi calatorit in strainatate in ultimele trei luni, sa nu fi suferit o interventie chirurgicala in ultimele 6-12 luni, sa fi donat cel putin o data sange inainte de 45 de ani, sa nu fie bolnava cronic (TBC, hepatita, diabet, ulcer, epilepsie, boli de inima, boli de piele etc.) sau sa nu fi avut vreo afectiune acuta in ultimele doua saptamani.

Articole recente
Ne găsiţi pe facebook